Bring
Fotograf: Nils Midtbøen

Transportleder i Bring tiltalt for korrupsjon – frikjent i retten

Kampen om transportoppdrag er så hard, også innen budbilbransjen, at det foregår smisking og smøring over en lav sko. En 52 år gammel transportleder i Bring er siktet for korrupsjon.

Ved to anledninger skal transportlederen ha mottatt smøring på 2.500,- kronert fra et transportfirma, skriver Aftenposten. Saken ble avdekket av Postens egne etterforskere, og eieren av budbilfirmaet som var involvert skal ha innrømmet smøringsavtalen. Nå må 52-åringen møte i Oslo tingrett tiltalt for grov korrupsjon.

– I denne saken er det tatt ut tiltale om grov korrupsjon selv om det er snakk om veldig små beløp. Det er fordi tiltalte hadde en betrodd stilling som en av Bring og Postens trafikkledere, sier politiadvokat Susie Langsem til Aftenposten.

52-åringen vil erklære seg uskyldig, men forteller om det han mener er en ukultur i transportbransjen.
– Det hele handler om sjalusi og misunnelse blant sjåførene. Det er en cowboybransje der prisene har stått stille i årevis, sier 52-åringen til Aftenposten, og forteller at sjåfører som kjemper om oppdrag forsøker å smøre dem som fordeler jobber.
– Det er masse smisking. De tilbyr tjenester. Alt dette har foregått åpenlyst.

– Har du blitt tilbudt penger?

– Nei, jeg har ikke fått penger, men julegaver ja. Men for noen år siden kom det regler mot det. Jeg skjønner at de må ta påstandene seriøst, for korrupsjon er en alvorlig sak, sier 52-åringen til Aftenposten.

Frikjent i retten

Etter at innlegget over ble skrevet, har transportlederen møtt i retten for å svare på påstandene. Etter at hovedvitnet endret forklaring og gikk tilbake på sitt opprinnelige vitnemål, hadde ikke aktor noe annet valg enn å frikjenne 52-åringen.
– Han kom bort til meg etter at saken var frdig og beklaget alle problemene han hadde utsatt meg for, sa den tidligere transportlederen i Bring etter frikjennelsen.