kabotasjebrudd
Spesialtransporten av moduler til Thon Hotel Bjørneparken ble ikke helt som forventet for eier. På Taraldrud kontrollstasjon ble det kjøreforbud. Foto: Transportmagasinet.

Tatt på fersken!

Torsdag kveld fikk tre polske spesialtransporter kjøreforbud, to av dem på grunn av brudd på kabotasjereglene. Ansvarlig oppdragsgiver: Thon Group.

Denne uken har det foregått et hektisk arbeid i kulissene etter et troverdig bransjetips om blant annet ulovlig kabotasjekjøring. Norges Lastebileier-Forbund og Transportmagasinet har i samarbeid jobbet opp mot myndigheter og Statens vegvesen. Slike tips er verdifulle for myndighetene, men det er ikke alltid det er så enkelt å snu seg rundt raskt, organisere store ressurser og få gjennomført en slik stor operasjon.

Imidlertid var alt klart til torsdag kveld hvor man hadde fått vite at en ny stor spesialtransport skulle foregå. Da de fem polske spesialtransportene med 10 følgebiler la ut på veien, sto Statens vegvesens folk klar på Taraldrud kontrollstasjon og vinket dem inn. Transportmagasinet og NLF Østfold var med på hele seansen og dokumenterte alt. Les den utrolige historien på tungt.no!