Litt om turen og reisemålet

Vi har delt avreisen 1. november på to fly, et fra Bergen 10.30 og et fra Oslo 9.30. Det betyr at vi lander i Praha på en behagelig tid av dagen. For hjemreisen søndag har vi også gode reisetider, flyet til Bergen går direkte fra Praha 11.15, mens flykapasiteten til Oslo er del på to fly; ett går direkte Oslo 11.30, samt ett til København 10.55, med videre fly til Oslo 13.10.

Målet for reisen er altså Praha, hovedstaden og den største byen i Tsjekkia. Byen kalles for «Den gylne byen» – og slettes ikke uten grunn! Som et av kulturminnene på UNESCOs verdensarvliste, har byen et utall bygninger fra mange stilarter, både gotisk, rokokko, renessanse og jugend. Vil du sjekke ut mer, kan du f.eks. google «det astronomiske uret» eller «det gyldne smuget», bare for å ta to av severdighetene.

Vi skal forøvrig innlosjeres på et av byens flotteste hoteller, Radisson SAS-hotellet Park Inn Hotel Prague.

Programmet under oppholdet

Vi hentes med tre busser på flyplassen, og har hele dagen fri til å utforske byen på egenhånd. Foreløpig er det ikke lagt opp til felles middag torsdag, men det kan være at vi blir enige om en samling underveis.

Fredag er det et eget faglig program for medlemmene på hotellet (last ned PDF-fil med programmet her), mens ledsagerne kan nyte en guidet elvetur på formiddagen. På kvelden blir det felles middag på restauranten Meet Beer. Her blir det bl.a. servert tsjekkisk mat tilpasset dagens trender, samt det mest kjente tsjekkiske ølet, Pilsner Urquell, og øl fra søsterbryggeriet Velke Popovice, Kozel.

Lørdag begynner med en guidet tur til Prahaborgen, Pohorelec, som avsluttes med fellesvandring over Karlsbroen og inn i Gamlebyen. Her tar vi lunsj på restauranten U Fleku, en ølstue der det har vært brygget øl siden 1459. Til slutt – 20.00 – samles vi til felles middag på restauranten Mlynec, rett ved Karlsbroen og med nydelig utsikt over elven.

Søndag går bussene til flyplassen 10.00.

Da ønsker vi velkommen – og minner om at absolutt siste påmeldingsfrist er 31.08.18!