Høstseminaret avholdes i Salzburg, Østerrikes perle

Du må sette av 20. til 23. oktober i kalenderen for å gjøre plass til årets høstseminar, der det også inngår tur til Palfinger - og til Ørneredet!

Da er det bestemt; vi drar med fly fra Gardermoen 20. oktober, og vender nesen hjem igjen den 23. I mellomtiden får deltagerne oppleve flere høydepunkter, både faglig og kulturelt.

salzburg indre by

 

Vi skal bo på Hotel Mercure Salzburg Central, et bra 4-stjerners hotell som ligger ved foten av Kapuzinerberg, ca. 15 minutters gange fra gamlebyen og sentralstasjonen. Hotellet har 139 rom med god og moderne standard. På hotellet finnes det restaurant, bar og møtefasiliteter. Salzburg er ellers Østerrikes 4. største by, og er med på UNESCOs verdensarvliste, i tillegg til at det er Mozarts fødeby.

Programmet er naturlig nok ikke 100% spikret per dato, men vi vet i alle fall at følgende skal skje: Palfinger Norge har invitert oss med til to av deres fabrikker like utenfor Salzburg. Dette har vi med glede takket ja til; de fleste av oss kjenner jo til produktene deres, så å få en presentasjon av hva som ligger bak løfteteknologien deres, er interessant.

ørneredet

Dagen etter blir det en tur i høyden, nemlig til selve “Ørneredet”, eller Berchtesgaden, som det heter lokalt. De krigsinteresserte vil nok ha fått med seg at dette var Hitlers favorittsted når han skulle trekke seg tilbake eller ha viktige konferanser under 2. verdenskrig. Ørneredet er restaurert etter krigen, og etter en omvisning i området vil vi ta heisen opp og spise lunsj i selve huset på toppen.

V i gjør oppmerksom på at dette kun er en foreløpig oversikt, uten noen seminarplan. Invitasjon med påmeldingsskjema kommer i midten av august. Vi har foreløpig «bare» bestilt 80 flybilletter, men forsøker å få tak i flere – vi tror dette blir en populær tur. Som vanlig er det først til mølla-prinsippet som gjelder, og vi tror det også denne gangen kan være lurt å melde seg på med en gang påmeldingsskjema foreligger.