girteka

Girteka fikk sparken av Coop

Coop sier opp avtale med Girteka

– Det har den siste tiden versert mange negative saker om det litauiske transportselskapet Girteka i media og sosiale medier, skriver Coop i en pressemelding.

Coop Norge vet at noen av påstandene som har blitt fremsatt mot Girteka, har vært misvisende og urettferdige. Samtidig ser vi at flere av sakene gir et riktig bilde. Girteka har utvist dårlig dømmekraft og gjort flere feil. Dette ser Coop meget alvorlig på, heter det videre.

– Så lenge Girteka har vært transportør for oss og har fraktet varer for oss fra kontinentet til Norge, har vi hatt jevnlig dialog med dem og har fulgt dem tett opp. De har gjennom avtaleperioden gjort en god innsats for å forbedre seg på viktige områder, som for eksempel sikkerhet. Etter en totalvurdering har vi i dag likevel besluttet å si opp Coop-avtalen med Girteka. De vil kun kjøre for oss fram til kontrakten går ut til høsten, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge.

Girteka Logistics respekterer Coops beslutning om å si opp avtalen og tar det til etteretning. Avtalen går ut 31. oktober 2015.

Langt rulleblad

Girteka har de siste årene vært innblandet i en mengde saker av “negativ karakter”. Brudd på kabotasjereglene, sjåfør som sovnet ved rattet, tre ansatte tatt for heleri av stjålet diesel, forsøk på å stikke fra kontroll på Vestlandet, sjåfør etterlatt alene to uker i jula etter ulykke, anmeldelse for farlig forbikjøring – listen er ikke komplett. At Coop velger å avslutte dette samarbeidet er så absolutt forståelig – spørsmålet er bare hvem de nå velger å samarbeide med. Vi følger saken nøye, og lover å komme på banen så snart det skjer noe nytt i saken.