Bård Hoksrud går fra Samferdselsdepartementet til å jobbe med eldresaken fra Storinget

Bård Hoksrud gir seg i Samferdselsdepartementet

– Bård Hoksrud har gjort en fantastisk jobb sammen med oss i Samferdselsdepartemenet. Han har mange egenskaper og mye erfaring. Men nå har han ønska å gå tilbake til Stortinget for å gjøre et bidrag der, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

– Jeg følte nå at jeg hadde lyst til å jobbe med andre ting, og eldreomsorgen er et spennende område å jobbe med. Jeg gleder meg, sier Bård Hoksrud til NRK.

Han skjønner likevel at en del er overrasket over at han i dag fikk avskjed i nåde i statsråd som statssekretær i Samferdselsdepartementet.

– Jeg brenner for og er engasjert i både helsepolitikk og eldreomsorg, og jeg har savna å jobbe i Stortinget og i partiorganisasjonen.

Han sier samarbeidet med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har vært meget godt.

– Det har vært fantastisk. Vi har hatt mye moro sammen og har vært på en rekke turer. Vi har kjørt mesteparten av E6 fra svenskegrensa til Kirkenes sammen.

Han avviser at det har vært et for stort press i jobben som statssekretær i Samferdselsdepartementet. Han sier familiehensyn heller ikke har vært avgjørende.

Dette er en beslutning jeg har tatt helt sjøl, selv om jeg selvfølgelig har pratet med familien min.

– – –

For oss i TS Forum er det en venn av transportbransjen som forlater det som nok er vårt viktigste departement. Hoksrud har hele tiden stått på transportørenes og sjåførenes side, og vi synes derfor det er leit at en pådriver som han trer ut av rekkene og går tlbake til jobben på Stortinget. Det kan kanskje være lov å håpe å at vi får en like engasjert person som ny statssekretær?